Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Від дитини пахне сигаретами - що робити?

Новина
15.06.2021

Від дитини пахне сигаретами - що робити?

 ПОРАДИ БАТЬКАМ, ЯКІ ДБАЮТЬ ПРО СВОЇХ  ДІТЕЙ

 Не варто відразу хапати дитину за комір і трясти з криками "ще палитимеш, поганець"?. Підійдіть до проблеми серйозно. Проаналізуйте, чому дитина закурила. Що конкретно паління дає дитині. Цілком можливо, що це просто " експеримент", і " захоплення" пройде без вашого ременя, само собою. Пам'ятайте:

  • Палінням підліток може виражати свій протест проти батьківського диктату.
  • Дитина вже виросла. У неї є потреба в незалежності, можливості самостійно приймати рішення.
  • Подумайте про те, які обмеження ви ставите для дитини (нелюбима справа, друзі та ін.). Розширте права дитини, нагадавши і про обов'язки.
  • Не починайте серйозних розмов зі слів «палити - здоров'ю шкодити», «ти ще не доріс» та ін. Цим ви заздалегідь забезпечите собі провал у досягненні результату. Будуйте фразу так, щоб дитина зрозуміла, що його ставлять на один щабель з дорослою людиною.
  • Не читайте нотацій, не дорікайте, не кричіть. Дайте дитині шанс прийняти рішення самостійно. Головне - попередьте його про наслідки. Як не дивно, підлітки, яким надають можливість вибору, зазвичай приймають правильні рішення.
  • Немає сенсу залякувати підлітка картинками з чорними легенями. Для нього набагато страшніше неповага друзів. А от розповісти про шкоду куріння для голосових зв'язок, шкіри і зубів, навпаки, потрібно. Хоча на деяких, особливо вразливих дітей картинки можуть і подіяти.
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше