Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Додаткові соціальні гарантії

Новина
07.05.2020

З  метою посилення соціального захисту сімей з дітьми на період вжиття заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19 Кабінетом Міністрів України запроваджено на період карантину та один місяць після дати його відміни виплату допомоги на дітей фізичним особам-підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування і належать до першої та другої групи єдиного податку ( Постанова КМУ «Деякі питання соціальної підтримки сімей з дітьми» від 22.04.2020 № 329).

Фізичні особи-підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування і належать до першої та другої групи єдиного податку, і сплатили єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за усі місяці 2019 року або протягом усіх місяців 2019 року після державної реєстрації фізичної особи-підприємця.

Така допомога надаватиметься на кожну дитину до досягнення нею 10-річного віку у розмірі прожиткового мінімуму, встановленого для дітей відповідних вікових груп (для дітей віком до 6-ти років – 1 779 грн., для дітей віком від 6-ти до 10-ти років – 2 218 грн.)

 

Для того, щоб отримати допомогу онлайн, потрібно:

Вам знадобиться електронний підпис (кваліфікований електронний підпис).

  • Зареєструйтесь та авторизуйтесь за посиланням.
  • Заповніть заяву.
  • До заяви додайте документи:
    • фотокопію свідоцтва про народження дитини;
    • фотокопію довідки з Пенсійного фонду про сплату ЄСВ за 2019 рік, форма ОК-7, яку можна отримати онлайн за посиланням;
    • сканкопію документа, що засвідчує проживання на території України для іноземців та осіб без громадянства;
    • якщо над дитиною є опіка, необхідна сканкопія рішення райдержадміністрації в Києві та Севастополі, виконавчого органу міської, районної, селищної ради об’єднаної територіальної громади або суду.

Зверніть увагу! Якщо ви отримали довідку ОК-7 онлайн до заяви додайте образ та електронний документ.

  • Накладіть кваліфікований електронний підпис та відправте.

 

Постановою № 329 також затверджено зміни до Порядку призначення і виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям (змінено підхід розрахунку сукупного доходу сім’ї при визначенні права на державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям для осіб, які були звільнені під час карантину та зареєструвались в центрі зайнятості як безробітні).

Внесено зміни до Положення про порядок призначення житлових субсидій та Порядку надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива і скрапленого газу у грошовій формі, якими збільшено з двох до трьох місяців термін простроченої заборгованості з оплати за житлово-комунальних послуг одержувачами житлових субсидій та пільг, за наявності якої житлова субсидія не призначається.

Головним розпорядником бюджетних коштів та відповідальним виконавцем бюджетної програми є Міністерство соціальної політики. Розпорядниками бюджетних коштів нижчого рівня є:

  • структурні підрозділи з питань соціального захисту населення обласних, Київської та Севастопольської міських держадміністрацій;
  • структурні підрозділи з питань соціального захисту населення районних, районних у містах Києві та Севастополі держадміністрацій, виконавчі органи міських, районних у містах (у разі їх утворення) рад, центри з нарахування та здійснення соціальних виплат.
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше