Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Створено тимчасовий меморіал загиблих земляків

Культура
10.08.2023

Софіївська селищна рада, депутатський корпус, Виконавчий комітет працювали не один день для створення в селищі меморіального осередку громади, де б ми разом могли згадати загиблих наших захисників поіменно.

Розпорядженням селищного голови було створено робочу групу з питання визначення місця розташування та зовнішнього вигляду пам’ятного знаку загиблим військовослужбовцям в наслідок російської агресії проти України.
Будівництво пам’ятного знаку загиблим захисникам-нашим землякам, це перспектива майбутнього. Вже після перемоги. На засідання робочої групи було вирішено створити тимчасові металеві форми і розмістити на них банери із світлинами загиблих земляків Софіївської селищної територіальної громади, які полягли в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України у російсько-українській війні з 2014 року.
На 35 сесії Софіївської селищної ради було затверджено Положення про проведення відкритого конкурсу на кращу проєктну пропозицію малої архітектурної форми – пам’ятного знаку загиблим захисникам та його місця розташування.
Мета конкурсу: визначення кращої проєктної пропозиції малої архітектурної форми - пам’ятного знаку загиблим захисникам та визначення його місця розташування. Виготовлення проектно-кошторисної документації та подальше будівництво меморіалу. Замовником конкурсу є Софіївська селищна рада, організатором – відділ містобудування, архітектури, будівництва та благоустрою території Виконавчого комітету Софіївської селищної ради.
Зараз вшановано 28 Героїв нашої громади, але клята війна не закінчилася. На жаль вже є і ще будуть нові імена загиблих, котрі віддали життя за наш спокій. Згодом будуть виготовлені банери з вже новими іменами загиблих. Усі вони мужньо загинули за Україну. Не маємо права забувати про їхній подвиг. Низький уклін та світла пам’ять кожному захиснику. Тепер кожен мешканець громади зможе поглянути в очі захисникам, віддати їм шану та схилити голову в молитві.

Слава Україні!

Героям слава!

Разом до ПЕРЕМОГИ!

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше