Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Скільки мешканці платять за «безкоштовні» державні послуги?

Новина
24.01.2020

23 січня до нашої громади завітав виконавчий директор центру соціально-економічних досліджень CASE Україна Дмитро Боярчук та розповів нашим школярам про Бюджетний симулятор, який планується запустити в нашій громаді. Учні також дізналися скільки податків сплачують вони та їхні батьки. Вони були дуже здивовані, що українські працівники близько половини своїх доходів сплачують у вигляді податків.

Бюджетний симулятор являє собою онлайн-інструмент, який представляє складні цифри про наявні бюджетні ресурси у доступному для звичайних громадян вигляді. За допомогою бюджетного симулятора можна наочно продемонструвати, які фінансові ресурси доступні громаді, звідки ці кошти беруться та на що вони використовуються. Цей інструмент дає можливість відслідковувати реальні потреби громади. Мешканці нашої громади отримають змогу бачити на що йдуть їхні податки та вносити свої пропозиції.

Користувачі бюджетного симулятора на своєму досвіді відчують з якими бюджетними обмеженнями працюють керівники громад, що сприятиме підвищенню розуміння до рішень керівництва.

Даний інструмент покликаний полегшити спілкування з мешканцями громад на тему грошей, сприяти підвищенню фінансової грамотності громадян, а також заощаджувати час на дискусії.

Також на сайті «Ціна держави» за допомогою додатку «Рахунок від держави» кожен може розрахувати, скільки податків щороку він або вона сплачує та як вони витрачаються. Для цього потрібно лише ввести розмір місячної зарплати та розмір місячних витрат на купівлю товарів та послуг у магазинах.

Щороку Ви сплачуєте різноманітні податки та платежі до державного бюджету, місцевих бюджетів та Пенсійного фонду. Утім, податкова система України влаштована таким чином, що Ви майже цього не помічаєте, адже це робить за Вас роботодавець чи продавець товарів та послуг. Та це ніяк не впливає на Ваш статус «платника податків», бо, попри те, що кошти вносить хтось інший, це кошти з Ваших кишень.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше