Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Роз’яснення фахівців районного центру зайнятості

Новина
28.11.2019

Роз’яснення фахівців районного центру зайнятості

 

Працевлаштування суб’єктів пробації – запорука зниження рівня злочинності.

27.11.2019 начальником Софіївського районного сектору Оксаною Галушкою організовано робочу зустріч із начальником відділу надання соціальних послуг в Софіївському районі Криворізького міськрайонного центру зайнятості Вікторією Турівною з ціллю отримання деяких відповідей на питання,  які часто виникають у суб’єктів пробації під час отримання направлення до центру зайнятості та подальшого працевлаштування. Одним із найчастіших питань було: чи зобов’язана особа, перебуваючи на обліку в центрі зайнятості, при укладенні цивільно-правового договору (договору підряду), повідомляти про це службу зайнятості, адже запис в трудову книжку не вноситься?

Відповідь: пунктом 1 статтею 4 Закону України «Про зайнятість населення» визначено, що в Україні до зайнятого населення належать особи, які працюють за наймом на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством, особи, які забезпечують себе роботою самостійно (у тому числі члени особистих селянських господарств), проходять військову чи альтернативну (невійськову) службу, на законних підставах працюють за кордоном та які мають доходи від такої зайнятості, а також особи, що навчаються за денною формою у загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладах та поєднують навчання з роботою. Частинами 2, 3 статті 36 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» передбачено, що безробітні громадяни зобов’язані своєчасно подавати відомості про обставини, які впливають на умови виплати їм забезпечення та надання соціальних послуг.

Отже, як пояснила Вікторія Турівна, при укладенні договору підряду громадяни зобов’язані невідкладно повідомити працівників центру зайнятості. Наслідком укладення договору  підряду буде припинення реєстрації безробітного в службі зайнятості з причини віднесення до зайнятого населення.

Оксана ГАЛУШКА,

начальник Софіївського районного сектору

філії Державної установи «Центр пробації»

у Дніпропетровській області

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше