Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Новий сервіс державної служби зайнятост

Новина
21.08.2019

Інститут консультанта роботодавця – новий сервіс державної служби зайнятості

1 серпня 2019 року в державній службі зайнятості стартував новий проект – інститут консультанта роботодавця. Пілотним регіоном для відпрацювання нової технології обслуговування роботодавців виступає Дніпропетровщина.

Інститут консультанта роботодавця є другим етапом стратегічного розвитку сервісів державної служби зайнятості. Основна мета новацій полягає у розширенні підходів до надання послуг роботодавцям з урахуванням специфіки підприємницької активності регіону, особливостей розвитку регіонального ринку праці та загального балансу між попитом і пропозицією робочої сили.

Новий підхід до обслуговування роботодавців має переорієнтувати роботу спеціалістів центрів зайнятості з формальної реалізації визначених законом функцій на задоволення індивідуальних потреб кожного клієнта. Окрема увага приділятиметься обслуговуванню великих підприємств, коли консультанти роботодавців мають спеціалізуватися на особливостях галузей економіки, у яких функціонують такі великі підприємства.

Впровадження службою зайнятості інституту консультанта роботодавця дозволить:

  • ефективно вирішити проблему “кадрового голоду”;
  • підвищити зацікавленість громадян працювати легально на українських підприємствах;
  • налагодити комунікацію з роботодавцями за допомогою зручних електронних сервісів;
  • підвищити швидкість закриття вакансій;
  • оперативно налагоджувати співпрацю з новоствореними підприємствами;
  • надавати спеціалізовані послуги роботодавцям за цільовими групами;
  • удосконалити систему підбору та професійного навчання безробітних для їх результативного працевлаштування.

Директор Криворізького міськрайонного центру зайнятості Ігор Вознюк зазначає: «Криворізький МРЦЗ став майданчиком для реалізації новацій, місцем зустрічей з роботодавцями і соціальними партнерами для дискусій і розробки нових нестандартних рішень,  підвищення діяльності державної служби зайнятості».

 

Начальник відділу надання

соціальних послуг в Софіївському районі

Криворізького МРЦЗ                                                                      В.А.Турівна

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше