Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Наслідки спалювання залишків рослинності!

Екологія
04.09.2023

Шановні мешканці та гості громади!

Останнім часом все більше скарг надходить до селищної ради щодо паління стерні, опалого листя, сухої трави, бадилля та інших відходів. Замість того, щоб насолодитися останніми теплими днями осені, люди вимушені вдихати їдкий дим.
Тож, перш ніж підпалити сухе листя чи сухостій на полі або городі, вкотре радимо подумати про можливі наслідки таких дій, у тому числі перед законом.
Адже за самовільне спалювання стерні, бур’яну, опалого листя та інших рослинних залишків передбачений штраф: для громадян - від 3 060 до 6 120 грн, для посадових осіб – від 15 300 грн до 21 420 грн.
Під час воєнного стану паління сухостою становлять додаткову небезпеку, відволікають від виконання завдань рятувальників, військових та правоохоронців і знижують обороноздатність країни. Тому такі дії прирівнюються до диверсії і караються позбавленням волі на строк від 10 до 15 років або довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Тож будьмо свідомими та відповідальними!

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше