Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Наша громада отримала автомобіль для пересування маломобільних осіб та осіб з інвалідністю

Соціальний захист
30.08.2023

Наша громада стала переможцем в проєкті “Задоволення нагальних багатогалузевих гуманітарних потреб внутрішньо-переміщених осіб та постраждалого від конфлікту населення в Україні” та отримала автомобіль для пересування маломобільних осіб та осіб з інвалідністю, який передано Софіївському центру надання соціальних послуг.

З 1 вересня 2022 року Благодійний Фонд “Право на Захист” реалізовував проєкт “Задоволення нагальних багатогалузевих гуманітарних потреб внутрішньо-переміщених осіб та постраждалого від конфлікту населення в Україні” у складі Консорціуму Реагування (UKRAINE RESPONSE CONSORTIUM) під лідерством міжнародної благодійної організації ACTED та за підтримки Бюро гуманітарної допомоги USAID (BHA).
Створений ще на початку повномасштабного вторгнення, цей Консорціум - об’єднання партнерів (ACTED, IMPACT Initiatives, World Vision, CARE та БФ “Право на Захист”) покликаний задовольняти критичні й нагальні потреби постраждалого від конфлікту населення в Україні: об’єднавши зусилля, партнери Консорціуму змогли розробити найбільш ефективний підхід до надання багатогалузевої гуманітарної допомоги на території нащої країні.
Зокрема, у рамках цього проєкту БФ “Право на Захист” надавав комплексну допомогу у форматі мобільних груп: 6 команд, які складалися з професійних психологів, соціальних працівників та юристів, на чолі з координаторами щодня відряджалися з водіями у найбільш уразливі громади Дніпропетровської, Київської та Чернівецької областей для безоплатної допомоги внутрішньо-переміщеним особам та постраждалим внаслідок воєнних дій.
По завершенню проєкту, 6 автівок, що використовувалися мобільними командами, будуть передані у вигляді благодійної пожертви громадам, де особливо гостро стоїть питання пересування маломобільних осіб та осіб з інвалідністю – саме під потреби цих людей і було спеціально переобладнано автотранспорт.
За час функціонування цього проєкту команді БФ “Право на захист” також вперше довелося підготувати, спорядити та відправити на екстрене реагування особливі мобільні групи, що працювали в умовах підвищеного ризику для життя: одразу після підриву Каховської ГЕС, психологи та соціальні працівники разом з іншими фахівцями Фонду повідомили, що хочуть стати добровольцями для допомоги мешканцям підтоплених територій у Херсонській області, а також - жителям Миколаївської області. Для цього фахівці Фонду пройшли відповідне навчання, у результаті якої опанували навички роботи у небезпечних умовах з високою загрозою обстрілів.
Разом із командами психосоціальної та юридичної підтримки у громадах працювали також і мобільні центри надання грошової допомоги: особливий акцент робився на допомозі таким вразливим групам населення, як вагітні жінки, матері-одиначки, матері, які виховують дітей до 3 років, сім’ї, які виховують дітей з інвалідністю, люди похилого віку, жінки, які виховують трьох і більше неповнолітніх дітей та ВПО, які не можуть отримати реєстраційну картку для підтвердження свого статусу. Функціонували такі центри у Дніпропетровській, Київській, Сумській та Хмельницькій областях.
Отже, активностями БФ “Право на Захист”, спрямованими на допомогу тим, хто постраждав від війни, у рамках цього проєкту стали:
  • Психологічна допомога (групове та індивідуальне консультування вразливих верств населення, аби вони змогли пережити те, що сталося, відновити та накопичити життєві сили, зберегти здоров'я та розглянути життєві перспективи);
  • Соціальна допомога (допомога у транспортуванні та супровід у заклади соціального захисту, ЦНАП, медичні, геріатричні заклади, ОМС, та інші; допомога при оформленні виплат, пенсій, субсидій та інших державних виплат; надання консультацій соціального напрямку);
  • Юридична підтримка (вирішення питань, пов'язаних з фіксацією зруйнованого або пошкодженого житла, надання консультацій з питань доступу до соціальних виплат, в т.ч. у разі втрати документів, доступ до освіти, охорони здоров'я, соціальних послуг тощо);
  • Адвокація (аби ВПО та особам, постраждалим від війни, які опинилися у скрутному правовому становищі, було гарантовано дотримання їхніх прав людини, незважаючи на переміщення та тиск, спричинений конфліктом);
  • Багатоцільова грошова допомога (на задоволення базових потреб понад 8 тисяч бенефіціарів, які належать до вразливих груп населення).

Допомога надавалася в рамках проєкту “Задоволення нагальних багатогалузевих гуманітарних потреб внутрішньо переміщених осіб та постраждалого від конфлікту населення в Україні” від БФ “Право на захист” як партнера Консорціуму Реагування (Ukraine Response Consortium). Програма здійснюється за фінансової підтримки Бюро гуманітарної допомоги USAID (BHA)».

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше