Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту

Новина
27.01.2020

 

В Україні на державному рівні Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту щорічно відзначають з 2012 року відповідно до постанови Верховної ради України від 5 липня 2011 року № 3560-VI «Про 70-річчя трагедії Бабиного Яру». Під час Другої світової війни фашисти використовували це урочище в Києві як місце масових розстрілів.

Цікаво, що однією з небагатьох країн, де досі офіційно немає цього пам'ятного дня, залишається Росія.

Пам'ять про невинно убієнних за національними, етнічними, релігійними, культурними ознаками має бути попередженням для людства про небезпеку, що таять в собі тоталітарні ідеології, зверхність, ненависть, ксенофобія та расизм.

Схилімо голови у скорботі за навіки полеглими у безіменних могилах і печах крематоріїв. Давайте зробимо все можливе, щоб найбільші суспільну цінності – свобода, гуманізм, мир та злагода – завжди панували на нашій землі. 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше