Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Обласний центр громадського здоров’я нагадує про таку делікатну проблему, як педикульоз.

Новина
18.08.2020

Напередодні нового навчального року, коли діти збиратимуться у класах і багато часу проводитимуть разом, Обласний центр громадського здоров’я нагадує про таку делікатну проблему, як педикульоз.

Педикульоз – це паразитарне захворювання волосся та шкіри голови. Воші спричиняють сильний дискомфорт та є переносниками збудників сипного і зворотнього тифів, окопної (волинської) лихоманки.

Розпізнати педикульоз можна в першу чергу за сильною свербіжкою шкіри голови. Свербіння буває легким або навіть нестерпним, дуже посилюється в нічний час. Ще один специфічний симптом – поява у волоссі яєць вошей. Гниди мають вигляд сіруватих крапель, міцно прикріплених до коренів волосся. Жива комаха доволі рухлива, досягає розмірів до 2 міліметрів. Найчастіша локалізація вошей – це скроні і потилична ділянки голови.

Появу вошей необхідно попереджувати. Батьки мають стежити, як діти дотримуються правил особистої гігієни, регулярно оглядати волосся дитини.

Якщо ж інфікування таки сталося, ви помітили у дитини вошей, одразу слід звернутися до сімейного лікаря. Позбавлення від педикульозу в наш час стало безпроблемним, вже з’явилося багато високоефективних та простих у застосуванні лікарських засобів.

Паралельно з лікуванням медики наголошують на необхідності ретельної дезінфекції житла, головних уборів, гребінців, одягу, постільної білизни.

Звернуть увагу! Важливо строго дотримуватися інструкції із застосування рекомендованих лікарем препаратів, слідкувати за терміном їх придатності. Не можна займатися самолікуванням та використовувати народні способи. Це лише ускладнить перебіг педикульозу і спричинить розвиток супутніх хвороб.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше