Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Вирішення проблемних питань щодо виконання адміністративного стягнення у вигляді суспільно корисних робіт

Новина
17.07.2019

Суспільно корисні роботи – це  вид адміністративного стягнення, що полягає у виконанні правопорушником оплачуваних робіт, а їх вид визначає відповідний орган місцевого самоврядування.

28 липня 2018 року в офіційному виданні «Голос України» №138 опубліковано Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення економічних передумов для посилення захисту права дитини на належне утримання» від 03.07.2018 №2475-VIII, який набирає чинності через місяць з дня його опублікування. Законом внесено суттєві зміни до чинного законодавства України, зокрема, запроваджено адміністративну та кримінальну відповідальності за ухилення особи від відбування адміністративного стягнення у виді суспільно корисних робіт. Внесення вказаних змін здійснено з метою впливу на несумлінних батьків, адже за ухилення від сплати аліментів вони будуть виконувати оплачувані суспільно корисні роботи, а отримані кошти будуть спрямовані на сплату аліментів, що є на відміну від безоплатних громадських робіт, більш ефективним заходом для погашення наявної забогрованості. Якщо боржник ухиляється від виконання суспільно корисних робіт, його можуть арештувати. У цьому випадку кожна доба арешту буде зараховуватися за 15 годин суспільно корисних робіт. При цьому термін арешту не може перевищувати 15 діб.

Так, 17.07.2019  проведено нараду із начальником Софіївського РВ ДВС ГТУЮ в Дніпропетровській області Дроворубом Ігорем Володимировичем обговорено проблемні питання, які стосуються суспільно корисних робіт, визначено відповідні пріоритети та напрямки роботи у подальшому.

 

 

Оксана ГАЛУШКА

Начальник Софіївського районного сектору

філії Державної установи «Центр пробації»

у Дніпропетровській області

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше