Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

1 червня- День захисту дітей

Новина
01.06.2020

День захисту дітей в Україні – це загальнонаціональне свято, яке  покликане привернути увагу людей до проблем дітей. Воно було організоване за указом Президента від 30 травня 1998 року на підтримку ініціативи Міністерства України у справах сім'ї та молоді, Всеукраїнського комітету захисту дітей, Національного фонду соціального захисту матерів і дітей "Україна – дітям".

Сьогодні перед Україною постають нові виклики у сфері захисту прав дітей у зв'язку з ескалацією насильства, бойових дій на території областей нашої держави. Дуже гостро порушено питання дітей-сиріт, переселенців, дітей із неповних чи неблагополучних сімей.

 

У Міжнародного дня дітей є свій офіційний символ – прапор. На зеленому полотні, який символізує зростання та гармонію, навколо знаку Землі розміщені фігурки ‒ червона, жовта, синя, біла і чорна. Ці людські фігурки символізують різноманітність і терпимість. Знак Землі, розміщений в центрі, ‒ це символ нашого загального дому.

Кожна дитина має повне право бути захищеною, розвиватися й навчатися для кращого майбутнього. І сьогодні – це не лише веселе свято для самих дітей, а й нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі, прагнути, щоб усі діти росли щасливими і в майбутньому стали хорошими батьками і громадянами своєї країни.

У малечі не повинно бути нещасливого дитинства, і за це маємо відповідати ми, дорослі. Турбота про дітей, захист їхніх прав є одним з найголовніших наших обов’язків.

Любі дітки! Бажаємо Вам щасливого дитинства, розуміння з боку батьків та сяючих посмішок. Радісного та змістовного Вам відпочинку під час літніх канікул.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше