Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Міжнародний день безневинних дітей - жертв агресії

Новина
04.06.2020

Міжнародний день безневинних дітей - жертв агресії

   Діти приходять в цей світ для щасливого і благополучного життя, в якому немає місця насильству та агресії. Для кожного з них призначений свій шлях, з власними успіхами, відкриттями і перемогами. Проте, трапляється часом і так, що дорослі починають ділити території і, як наслідок, розв’язують найжорстокіші війни, в першу чергу в яких гинуть діти, тому що вони не здатні себе захистити.

   У 1982 році, 19 серпня була проведена спеціальна надзвичайна сесія Генеральної Асамблеї ООН щодо подій в Палестині. Піднімалося у свою чергу і питання про незліченну кількість ліванських і палестинських дітей, які постраждали внаслідок збройного конфлікту. Крім дій, спрямованих на припинення конфлікту, була затверджена резолюція ES-7/8, в якій постановили щороку, 4 червня, відзначати Міжнародний день безневинних дітей — жертв агресії.

Порушуючи тему дітей і їх майбутнього, неможливо сьогодні не згадати про те, що є діти, у яких немає сьогодення - це діти, що перебувають в зоні воєнних конфліктів. Навряд чи ведеться статистика, яка враховує, скільки дітей гине під час локальних конфліктів по всьому світу.

Але діти гинуть не тільки в зоні військових дій. Хвиля небачених по аморальності терористичних атак, яка сколихнула світ, забрала багато життів невинних дітей та визначила новий вимір загрози, яка походить від міжнародного тероризму для всього людства. В деяких країнах діти змушені із зброєю відстоювати ідеї, які до кінця не зрозумілі їм самим. Діти стають випадковими жертвами вибухів старих снарядів, які становлять небезпеку під землею. Міжнародний день безневинних дітей — це своєрідний протест проти насильства і війни.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше