Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Новина
15.02.2020

Щорічно 15 лютого в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Ця пам’ятна дата приурочена до роковин виведення радянських військ з Афганістану у 1989 році.

Офіційно дата була встановлена в Україні 11 лютого 2004 року указом Президента України на заміну радянському Дню пам’яті воїнів-інтернаціоналістів.

В Афганістані загинуло  3 наших земляка і 1 зник безвісти. Це страшна ціна, яку заплатила Софіївщина за імперські амбіції Кремля. Це наш гіркий біль, який не минає...

Про своє перебування на війні «афганці» не дуже поспішають розповідати. Вони скромно зауважують, мовляв, що тут говорити, війна і є війна – стріляють, убивають. Але навіть із скупих фраз-спогадів стає зрозуміло –кожен з них щохвилинно ризикував своїм життям.

Шановні воїни–інтернаціоналісти, бажаємо вам міцного здоров’я і мирного неба, добра і злагоди вашим родинам , достатку і довголіття, аби жахіття війн більше ніколи не поверталися у наше мирне життя.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше