Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

День пам’ятіта примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Новина
07.05.2021

На календарі знову бачимо 8 та 9 травня, що є приводом для згадок сумних подій 1939-1945 років.  

22 листопада 2004 року Генеральна Асамблея ООН проголосила ці дати Днями пам’яті та примирення, присвячені жертвам Другої світової війни. Також 9 травня – це День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

У День пам’яті та примирення і в День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні ми віддаємо належне пам’яті жертв депортацій і переслідувань та вшановуємо звитягу всіх тих, хто чинив опір страшному злу минулого століття – фашизму.

Ця пам’ятна дата підкреслює головну цінність – людське життя. Підтвердження цьому – наше буремне сьогодення. Ми захоплюємося стійкістю та мужністю героїв, які боронять цілісність нашої країни від ворога на східному кордоні. І це свято як ніколи актуальне для сучасної України. Історія доводить, що всі війни завжди закінчуються миром. І дуже важливо, щоб після завершення війни на Сході нашої держави разом з миром наша країна отримала й примирення.

Слова безмежної вдячності і шани висловлюємо сьогодні вам, дорогі ветерани, діти війни! Ми горді тим, що ви є нашими сучасниками.

Бажаємо всім міцного здоров’я, добра і достатку. Віримо, що Україна буде обов’язково святкувати перемогу!

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше