Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Будівельна амністія триває. Як узаконити будівництво?

Новина
14.01.2022

Якщо ви у період з 5 серпня 1992 року до 9 квітня 2015 року побудували індивідуальний житловий будинок, загальною площею до 300 квадратних метрів, а також господарські (присадибні) будівлі і споруди загальною площею до 300 квадратних метрів, збудовані (без оформлення дозвільних документів, а саме без будівельного паспорту, який надавався головним архітектором Софіївської РДА), то ви маєте можливість у 2022 році безкоштовно оформити право власності на дані будівлі шляхом будівельної амністії.

Для оформлення (введення в експлуатацію) вищевказаних об'єктів необхідно подати пакет документів, передбачений Порядком №158, до ДІАМ: або особисто через ЦНАП м. Дніпро, або засобами поштового зв'язку, або в електронному вигляді через портал ДІЯ.

Прийняття в експлуатацію здійснюється безоплатно органом державного архітектурно-будівельного контролю протягом 10 робочих днів з дня подання відповідної заяви, засвідчених копій документів на землю, технічного паспорта та примірника заповненої декларації про готовність об’єкта до експлуатації (а у випадках, коли площа господарських будівель та споруд перевищує 100 кв.м, замовник має додатково подати звіт про проведення технічного обстеження).

Обов’язковою умовою є оформлення земельної ділянки під даним будинком (наявність кадастрового номеру).

За додатковою інформацією звертайтеся за телефоном безкоштовної лінії Софіївської селищної ради 0564232112 до відділу містобудування, архітектури, будівництва та благоустрою території.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше