Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Ажіотажу з оформлення закордонних паспортів у підрозділах міграційної служби Дніпропетровської області не спостеріається.

Новина
18.02.2022

Останнім часом через напругу в інформаційному просторі, з’явився міф, начебто громадяни почали масово звертатися до підрозділів ДМС для оформлення паспортів для виїзду за кордон.

Враховуючи вищесказане, повідомляємо наступне: минулорічне зменшення оформлення паспортних документів для виїзду за кордон було викликане обмеженням через COVID-19.
Із 01 січня по 15 лютого 2022 року на Дніпропетровщині оформили 22156 паспортів громадян України для виїзду за кордон. Для порівняння: за такий же період 2019 року було оформлено 33672 паспорти, у 2020 році – 42938, у 2021 році – 12575 біометричні документи, зважаючи на запроваджені обмежувальні протиепідемічні заходи з метою запобігання поширенню COVID-19.

Немає опису світлини.

Збільшення кількості поданих заяв на оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон у поточному році пов’язане із підготовкою до сезону відпусток, що розпочинається щороку із лютого місяця, та змогою громадян України подорожувати без обмежень до країн Європи. ЄС офіційно визнав українські COVID-сертифікати в застосунку Дія. Водночас Україна визнає сертифікати країн-членів ЄС та інших країн, що приєдналися до ініціативи Digital COVID Certificate.

На сайті Міністерства закордонних справ України регулярно оновлюються статуси усіх країн, щодо заборони/дозволу в’їзду іноземців. Водночас, порядок в’їзду до іноземної держави регулюється законодавством відповідної держави, а у зв’язку з протидією розповсюдженню гострої респіраторної хвороби COVID-19, можуть бути введені і додаткові обмеження.

Головне управління ДМС у Дніпропетровській області також нагадує, що за допомогою сервісу «Електронна черга» можливо запланувати відвідування підрозділів служби на конкретну дату та час, щоб оформити документи у комфортних умовах.

Подати заяву на оформлення біометричних документів для громадян України можна у будь-якому підрозділі Державної міграційної служби України незалежно від місця проживання.

Софіївський сектор міграційної служби запрошує усіх бажаючих для оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон та паспорта громадянина України незалежно від місця реєстрації.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше