Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Увага! Важлива інформація!

Новина
10.08.2020

     Сльозотеча, постійне чхання, першіння у горлі – це лише декілька неприємних симптомів, які пов’язані з алергією на амброзію. Пилок цього бур’яну є найбільш агресивним алергеном у світі, період його цвітіння припадає на початок серпня і триває до середини вересня. На пилок амброзії реагують не лише алергіки, а й діти та ті, у кого занадто чутливі слизові оболонки.

     Якщо алергія на амброзію триває довго та за відсутності лікування, крім згаданих симптомів додаються: закладення вух, часті головні болі, погіршення сну, поганий настрій, депресивний стан, втрата нюху. Збільшується ризик розвиток бронхіальної астми. Для зменшення проявів алергії слід звернутися за допомогою лікаря.

      Аби уникнути проявів алергії та пом’якшити її перебіг, слід обмежити перебування на сонці під час цвітіння амброзії. Виходити на прогулянку краще після дощу. Після повернення додому необхідно вмитися або протерти обличчя вологим рушником, промити очі та ніс, прийняти душ. Щоб пилок не потрапив у житло, вікна краще завішувати дво- та тришаровими марлевими фіранками. Не забувайте регулярно проводити вдома вологе прибирання, а на ніч зачиняти вікна.

      Під рукою завжди слід мати протиалергійні препарати. Пам’ятайте, народні способи лікування проявів алергії використовувати заборонено. Вони можуть погіршити стан і спровокувати ускладнення!

      Зверніть увагу! Симптоми алергії на амброзію (сльозотеча, нежить, свербіж у горлі) можна сплутати з ознаками респіраторних хвороб, в тому числі коронавірусної інфекції COVID-19. Основна відмінність алергії від симптомів коронавірусу – для неї не характерне підвищення температури і симптоми знімаються протиалергійними засобами.

Будьте здорові!

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше