Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до проектів

Створення спеціалізованих господарств по вирощуванню овочевих культур

photo2

Детальніше про проект

Розробник проекту: Софіївська ТГ

Відповідальний виконавець:  Начальник відділу проектного менеджменту, інвестицій та цифрової трансформації - Шинкаренко Світлана

Назва проекту: Створення спеціалізованих господарств по вирощуванню овочевих культур

Масштаб проекту:

Територія впливу: Територія Софіївської ТГ

К-ть населення, на яке впливає проект: Всі мешканці Софіївської ТГ

Орієнтовний термін реалізації: до 2028 року

Загальна вартість: 2500,0 тис. грн., кошти приватних інвесторів

Мета: Створити спеціалізоване підприємство з вирощування та збуту овочевих культур, зокрема ранніх.

Агропромисловій комплекс Софіївської ТГ на цей час спеціалізується на виробництві, в основному, зернових – пшениці, жита, кукурудзи, рапсу, соняшнику та інших. Але наявність поблизу великого промислового міста Кривий Ріг створює умови для успішного збуту овочевих культур, зокрема ранніх. На цей час на Дніпропетровщину поставляються ранні овочі переважно з району Кам’янки Дніпровської Запорізької області, тому овочева продукція Софієвської ОТГ буде знаходитися у більш вигідних умовах за рахунок зменшення транспортних витрат та більш оперативних термінів поставок.   

Продукт проекту: Приватне (можливо з часткою комунальної власності) сільськогосподарське підприємство з вирощування та збуту овочевих культур, зокрема ранніх – огірків, ранньої капусти, томатів, перців, баклажанів тощо. Збут: оптом через торгівельні мережі, вроздріб на місцевому оптово-роздрібному ринку близь траси Дніпро – Кривий Ріг та на щорічних весняних та осінніх ярмарках продукції Софієвської ОТГ у м. Кривому Розі.  

Результати проекту:

Якісні:

1. Формування бренду «Софіївка» як виробника високоякісної сільгосппродукції. 

Кількісні:

1. Створення не менше тридцяти нових робочих місць

2. Збільшення надходжень до бюджету громади на 500 тис. грн. на рік

Ключові етапи (віхи)

Перелік заходів проекту:

1.  Проведення реєстрації і призначення керівника підприємства;

2. Прийняття бухгалтера та оператора обладнання в штат комунального підприємства.

3. Оренда приміщення, де планується реалізовувати проект та встановлювати обладнання з переробки

 4. Організація та здійснення закупівлі обладнання для первинної переробки овочів, що включає в себе:

  - обладнання для миття овочів;

  - обладнання для сортування;

  - обладнання для зважування;

  - обладнання для фасування;

  - сушильна камера інфрачервоного типу.

4. Поставка та здійснення приймання- передачі обладнання.

5. Навчання працівників.

6. Укладення договорів на надання послуг з переробки овочів та їх реалізацію.

На мапі

2021 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше