Створення спеціалізованих господарств по вирощуванню овочевих культур
Детальніше про проект
Розробник проекту: Софіївська ТГ
Відповідальний виконавець: Начальник відділу проектного менеджменту, інвестицій та цифрової трансформації - Шинкаренко Світлана
Назва проекту: Створення спеціалізованих господарств по вирощуванню овочевих культур
Масштаб проекту:
Територія впливу: Територія Софіївської ТГ
К-ть населення, на яке впливає проект: Всі мешканці Софіївської ТГ
Орієнтовний термін реалізації: до 2028 року
Загальна вартість: 2500,0 тис. грн., кошти приватних інвесторів
Мета: Створити спеціалізоване підприємство з вирощування та збуту овочевих культур, зокрема ранніх.
Агропромисловій комплекс Софіївської ТГ на цей час спеціалізується на виробництві, в основному, зернових – пшениці, жита, кукурудзи, рапсу, соняшнику та інших. Але наявність поблизу великого промислового міста Кривий Ріг створює умови для успішного збуту овочевих культур, зокрема ранніх. На цей час на Дніпропетровщину поставляються ранні овочі переважно з району Кам’янки Дніпровської Запорізької області, тому овочева продукція Софієвської ОТГ буде знаходитися у більш вигідних умовах за рахунок зменшення транспортних витрат та більш оперативних термінів поставок.
Продукт проекту: Приватне (можливо з часткою комунальної власності) сільськогосподарське підприємство з вирощування та збуту овочевих культур, зокрема ранніх – огірків, ранньої капусти, томатів, перців, баклажанів тощо. Збут: оптом через торгівельні мережі, вроздріб на місцевому оптово-роздрібному ринку близь траси Дніпро – Кривий Ріг та на щорічних весняних та осінніх ярмарках продукції Софієвської ОТГ у м. Кривому Розі.
Результати проекту:
Якісні:
1. Формування бренду «Софіївка» як виробника високоякісної сільгосппродукції.
Кількісні:
1. Створення не менше тридцяти нових робочих місць
2. Збільшення надходжень до бюджету громади на 500 тис. грн. на рік
Ключові етапи (віхи)
Перелік заходів проекту:
1. Проведення реєстрації і призначення керівника підприємства;
2. Прийняття бухгалтера та оператора обладнання в штат комунального підприємства.
3. Оренда приміщення, де планується реалізовувати проект та встановлювати обладнання з переробки
4. Організація та здійснення закупівлі обладнання для первинної переробки овочів, що включає в себе:
- обладнання для миття овочів;
- обладнання для сортування;
- обладнання для зважування;
- обладнання для фасування;
- сушильна камера інфрачервоного типу.
4. Поставка та здійснення приймання- передачі обладнання.
5. Навчання працівників.
6. Укладення договорів на надання послуг з переробки овочів та їх реалізацію.