Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Правила поводження з пестицидами та агрохімікатами

Новина
26.05.2021

З метою недопущення отруєння бджіл та надходження скарг від населення щодо порушення законодавства України в частині питань застосування пестицидів та агрохімікатів під час обробітку озимого ріпаку та медоносних культур, необхідно застосовувати під час обробки препарати, які менш токсичні для бджіл і мають короткий термін розпаду 3-6 днів. Звертаємо Вашу увагу, що порушення цих вимог суперечить ст. 31 та ст. 37 Закону «Про бджільництво» та передбачає притягнення відповідальних осіб до кримінальної відповідальності.

Згідно ст.37 Закону України «Про бджільництво» сільськогосподарські підприємства, які застосовують засоби захисту рослин для обробки, зобов' язані не пізніше, як за три доби до початку обробки письмово і через засоби масової інформації попередити населення, у тому числі всіх пасічників, пасіки яких знаходяться на відстані до 10 км від оброблюваних площ. При цьому, письмові повідомлення повинні надаватися до сільської ради та розповсюджуватись в громадських місяцях з зазначенням: дати обробки, назви препарату, ступені і терміну дії токсичності речовини.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше